Uw (collectief) pensioen

U kunt niet vroeg genoeg beginnen met sparen voor uw oudedagsvoorziening. De overheid geeft al lang niet meer thuis en laat dit vooral aan werkgevers en werknemers zelf over. Zelfs de AOW staat onder druk en ook daar werd en wordt misschien nog aan geknabbeld. Kortom, zorg zelf voor uw oude dag. Hoe u dat fiscaal gezien het handigst kunt aanpakken, is een vak apart. Laat u zich daar op tijd over informeren en adviseren. Het is belangrijk genoeg om daar eens bij stil te staan en als u uw financiële planning richting oude dag of uw pensioenregeling voor uw werknemers op orde heeft geeft dat veel rust!

Als werkgever kunt u kiezen cq dient u soms te kiezen voor het regelen van een collectieve pensioenvoorziening voor uw werknemers. Dan komt u terecht in een moeras waar u al gauw in zult verzanden. Daarbij is deskundig advies een must, pure noodzaak, want u loopt als werkgever mogelijk hele grote risico’s als u eea niet volgens de wetgeving ingericht heeft. Of het nu gaat om het opstarten of hervormen van een collectief pensioencontract, Pensioenopbouw In Eigen Beheer, fiscaal advies bij Staking van uw bedrijf, expirerende lijfrente-polissen, overlijdensrisico-verzekeringen, afvloeiingsregelingen, etc etc u bent overgeleverd aan een ervaren adviseur. Daar zijn er niet veel meer van, gezien de zeer strenge vakbekwaamheidseisen die door de overheid (voortdurend) worden gesteld aan deze pensioenadviseurs en Financial Planners.

Ik kan en mag op dit terrein zelf geen advies geven, noch aan Financial Planning doen. Enkele jaren geleden hebben tussenpersonen keuzes moeten maken. Ik heb toen besloten mij te specialiseren op Schadeverzekeringen. Uiteraard wil ik mijn relaties op het terrein van (collectief) pensioen-advies en Financial Planning verder helpen, dus heb ik gaandeweg een netwerk om mij heen gebouwd aan kundige adviseurs op deze terreinen. Het gaat mij erom dat u een prima advies krijgt en op dat gebied een goede medespeler heeft.

Deze adviseurs werken op uurtarief sinds de invoering van het provisieverbod op deze Complexe Producten; die maatregel was in het belang van de consument die hierdoor per saldo voordeliger uit is, dan de voorheen (vaak verborgen) forse provisies hier op. Een 1e gesprek is vaak vrijblijvend; daarna wordt met u een vaste fee of uurtarief afgesproken, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Het adviestraject moet aan bepaalde eisen voldoen en moet door de adviseur worden vastgelegd. Ook gedurende de looptijd behouden zij een zogenaamde zorgplicht en zullen zij van tijd tot tijd weer bij u aanschuiven om te bezien of alles nog in de pas loopt of juist bijgesteld moet gaan worden. Uiteraard kan ik zelf bij het kennismakingsgesprek met de door mij voorgestelde adviseur aanwezig zijn. Aan u de keus!